Zobrazuji všech 22 výsledků

Auxerrois 2018 / Pozdní sběr

180 

Tuto starou francouzskou odrůdu u našich vinařů jen tak neobjevíte. Luboš ji má ale rád. A tak opět vytvořil toto úžasně svěží a suché květinové víno. Na první přivonění vás zaujme výrazná vůně květin, v závěrečné dochuti možná objevíte i propolis. My ho tam našli.

Cabernet blanc 2018 / Pozdní sběr

240 

POSLEDNÍ KUSY! Fantastické netypické suché víno pro skutečné znalce. Tento Cabernet blanc považujeme za to nejlepší, co jsme ochutnali od Petra Holce z ročníku 2018. Víno je extra kořenité, objevují se v něm výrazné tóny pepře, chilli a habaněro papriček a působí velmi suše. Nádherný kousek, ke kterému se ale musíte propít.

Chardonnay 2018 / Výběr z hroznů

210 

Toto nádherné polosuché Chardonnay nám okamžitě po napití připomnělo proslulé francouzské Chablis. Vyšší kyselina, pikantnost a mineralita je to, co dělá z Chablis i z tohoto vína unikát. Jedná se o Chardonnay pro náročné, ve kterém nečekejte dominantní chuť ovoce, ale naopak zemitost a slanou dochuť. Hrozny pochází z 25 let starého vinohradu.

Chardonnay nefiltrované 2016

290 

Krásné nefiltrované živé a velmi suché Chardonnay, ve kterém objevíte intenzivní vůně a nečekanou chuť. Při prvním přivonění ucítíte silné a bohaté medové aroma a získáte pocit, že chuť prostě musí být sladká. Po napití zjistíte, že víno je naopak velmi suché a plné fantastické chuti. Chuť a barva se změní, pokud víno před nalitím promícháte. Nádherný nápoj pro pokročilejší znalce vína.

Orange wine – nefiltrované 2012

450 

Tento úžasný archivní kousek suchého oranžového jasně ukazuje, že naturální nefiltrované víno vyrobené z prvotřídní suroviny, vyzrálé v nejlepším francouzském sudu a vytvořené nepřehlédnutelnou vinařskou osobností, se každým rokem zdokonaluje a je jedinečným zážitkem pro skutečné znalce vína. Náš tip: nechte víno 3 hodiny otevřené odstát, a poté nalijte první skleničku. Následně lahev promíchejte a dejte si víno v „zakalené“ podobě. Je božské.

Orange wine – nefiltrované 2017

450 

Oranžové víno buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud ho milujete alespoň z poloviny tak, jako my, pak toto nefiltrované extra suché víno předčí všechna Vaše očekávání. Vzniklo z nejkvalitnějších bílých hroznů, které byly rozšlapány. Víno následně zrálo měsíce v prvotřídním francouzském sudu. Do vína se nepřidává žádná síra ani cukr, je to tedy 100% přírodní nápoj prokvašený úplně do sucha. Barva je koňakově oranžová, vůně medovo-pomerančová a chuť odzbrojující. Úžasný zážitek a fantastické víno z limitované šarže pro skutečné znalce.

Pétillant-naturel bílé nefiltrované 2017

195 

Šílené a ustřelené 100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno. S tímto nápojem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě Pet-Nat stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat velmi podchlazené (ideálně 5°C), pod úhlem 45°a je nutné veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho pomalu, toto víno je živé.

Pétillant-naturel bílé nefiltrované 2019

230 

Robertův první suchý nefiltrovaný Pet-Nat z limitované šarže pár desítek lahví je krásným perlivým extrémně pitelným nápojem s nízkým alkoholem (11%) a jemnou meruňkovou barvou. Jedná se o 100% přírodní (naturální) víno z vinice Holý Kopec vyrobené starou francouzskou metodou, kdy víno primárně dokvasilo do sucha na lahvi. Hrozny pochází z divoké vinice s minimem zásahů vinaře. Prostě spontánní divoké ustřelené víno, ze kterého máme obrovskou radost.

Pétillant-naturel červené nefiltrované 2017

195 

100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno má temně fialovou barvu protože bylo vyrobené z barvířky Rubinet. S Pet-Natem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat podchlazené (ideálně 5°C) a je dobré veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho extrémně pomalu pod úhlem 45° a pomalu nechte odcházet CO2. Víno je živé, výbušné a brutálně barví. Po otevření odlijte víno do skleničky, a až poté narovnejte lahev. Nikdy ji nenarovnávejte hned po otevření. Vyteče!

POSLEDNÍ KUSY – Cabernet Moravia 2017 / Pozdní sběr

350 

POSLEDNÍ 2 KUSY! U tohoto naprosto fantastického plného a suchého vína se proklínáme, že jsme ho nenakoupili mnohem více. Málokdo by čekal, že takové víno vzniklo na Moravě, a že se tak nádherně rozvine. Navíc, když bylo vyrobeno jen s minimem zásahů a síry. Po otevření je potřeba odolat a minimálně hodinu ho nechat dýchat, ideálně ho dekantujte. Budete ohromeni plným extraktem s jemnými animálními tóny. Když jsme ho naposledy koštovali s vinaři, Robert se dmul pýchou a další vinaři jen nechápavě kroutili hlavou.

POSLEDNÍ KUSY – Pálava z kvevri – přírodní nefiltrované 2017

380 

POSLEDNÍ KUSY! Toto výrazné suché oranžové víno zrálo na slupkách v hliněné nádobě (kvevri) zakopané v Šakvicích na zahrádce s nápisem „kvevri garden“. Kdysi tu měla babička vinařů rajčata. Nyní tu vznikají netradiční velmi osobitá nefiltrovaná vína podle starých gruzínských postupů. Někdo je miluje, jiný jim nerozumí. Ale my jsme se právě díky tomuto oranžovému nadchnuli pro kluky z Aurory. Po prvním ochutnání vám v ústech exploduje černý čaj. A při každém dalším napití se objeví další a další chutě. Víno dekantujte a dejte mu ideálně několik hodin času před konzumací. Dokonce i po 14 dnech od otevření je skvělé.

POSLEDNÍ LAHVE – Sauvignon blanc 2018 / Pozdní sběr

250 

POSLEDNÍ KUSY! Tímto suchým Sauvignonem nám začal Robert představovat svůj ročník 2018 a my jsme pak nechtěli pít nic jiného. Fantastický extrémně pitelný, minerální Sauvignon s mírně slanou dochutí jsme si zamilovali. A nejen my, víno od nalahvování boduje na mezinárodních soutěžích a Robert jen s úsměvem vysvětluje, že víno vyrobil Bůh a ne on. Po roce Sauvignon nazrál do krásných černorybízových tónů a je v perfektní kondici. Bohužel pochází z mikrošarže, která je už úplně vypitá a ani Robert už nemá ani lahev.

Rulandské šedé barrique – Nad sklepy 2015 / Výběr z hroznů

320 

Milujete ve víně vůni vanilky a dřeva? Pak pro vás máme skvělý tip. Toto suché a mohutné Rulandské šedé barrique je opět úžasnou ukázkou toho, jak skvělá vína vznikají ve Valticích. Víno zrálo v kvalitním francouzském sudu, který mu dal nádhernou vůni a chuť. Víno je plné a intenzivní, takže rozhodně nečekejte svěží odpolední pití k bazénu. O tom svědčí i vyšší alkohol. Nádherný nápoj pro ty, kteří hledají vysoce kvalitní silná vína.

Rulandské šedé barrique 2017/ Výběr z hroznů

280 

Druhé víno z řady „velká osmička“ patří tomuto excelentnímu suchému Rulandskému šedému, které zrálo na barikovém sudu. Sud se na něm nádherně podepsal a víno získalo plnost. Jedná se tedy o velmi mohutný a aromatický Pinot s výraznou vanilkovou dochutí. Zbyněk je na víno patřičně hrdý, což dokazuje i etiketa určená jen pro to nejlepší, co se v jeho sklepu urodí.

Ryzlink rýnský – 2017/ VOC

250 

Chcete zjistit, jak má chutnat opravdový Ryzlink rýnský z Valtic? V této lahvi ho najdete. Tento Ryzlink na hranici suchosti a polosuchosti má označení VOC Valtice, které získávají jen nejlepší rýňáky a sylvány z této části mikulovské podoblasti. Víno má nádhernou kyselinu, která ale díky zbytkovému cukru nijak netrčí. Ve vůni i v chuti objevíte výrazné citrusy. Výborná volba na večer.

Ryzlink rýnský 2018 / Výběr z hroznů

220 

Neskutečně nadupaný suchý Ryzlink rýnský na hranici polosuchosti nás po prvním napití přenesl na Moselu do ráje této odrůdy. A my jsme se zamilovali. Víno vám ukáže, proč je Ryzlink rýnský nazývaný „králem vín“. Už nyní je víno plné a intenzivní, ale zároveň má velký potenciál zrát. Takže naše doporučení zní: jednu lahev otevřít a jeden karton archivovat.

Ryzlink vlašský 2016

190 

Do tohoto suchého vlašáku jsme se prostě zamilovali. Ochutnali jsme od Rudy tři ročníky této odrůdy, všechny jsou skvělé, ale 2016 nás naprosto rozstřelil. Nádherně minerální až slané víno, ve kterém objevíte oříšky. Pokud máte rádi minerální vína, určitě si nenechte ujít tuto láhev.

Ryzlink vlašský 2018 / Pozdní sběr

190 

O tomto polosuchém vlašáku Luboš řekl, že má koule. A my s ním musíme souhlasit. Hrozny, ze kterých vznikl, byly přezrálé a objevila se na nich botrytida. Výsledkem je neskutečně plné a silné víno, které oceníte především večer. Po ochutnání vás překvapí intenzita. My jsme ho nazvali „chlapským pitím“ a náš kamarád „Laphroaig mezi whiskami“. Nádherné a složité víno pro znalce.

 

Ryzlink vlašský naturální 2017 / nefiltrovaný

350 

Za tento nefiltrovaný extra suchý Ryzlink vlašský Zbyňka milujeme a obdivujeme. Víno je přírodní, prokvašené zcela do sucha, plné nečekané vůně a fantastické chuti. Ve vůně můžete cítit limetku, grep, rozkvetlou louku, v chuti se naopak objevuje ananas, kokos, medové tóny, pampeliška, ořechy, dubový sud… Za nás nejlepší Zbyňkovo víno, které jsme kdy ochutnali. Chtělo to odvahu ho vyrobit a jsme vděční, že se tak stalo.

Svatovavřinecké 2018

260 

Nejvyšší řadu nefiltrovaných červených vín od Aurory pozná podle odlišné etikety. Pod ní kluci schovávají to nejlepší z modrých hroznů, co vytvořili. Tento suchý Vavřinec jen potvrzuje, jak exkluzivní byl ročník 2018. Víno má temnou barvu a je plné taninů a tříslovin. Je naprosto suché, ve vůni se objevují jemné animální tóny a v chuti švestky a čokoláda. Má velmi dlouhou dochuť a málokdo by v tomto víně hledal typickou Moravu. Víno nebylo sířené.

Svatovavřinecké 2018 / Pozdní sběr

165 

Velmi překvapivé a netradiční úplně suché Svatovavřinecké s výraznou tříslovinou, která se  okamžitě po první ochutnání objeví na patře. Postupně se přidají tóny čerstvé višně a švestky. Tato francouzská odrůda z rodiny Pinotů je u nás neprávem podceňovaná (přestože jí vyrobíme významné množství). V tomto provedení vůbec nepůsobí jemně a lehce, ale intenzivně a plně. Víno je skvělé už nyní, ale těšíme se, jak se bude postupně vyvíjet a měnit.

Tramín červený z kvevri – přírodní nefiltrované 2017

380 

Druhým vínem z kvevri z ročníku 2017 je suchý oranžový Tramín. Je jemnější, než Pálava, ale stále se v něm objevují výrazné čajové a bylinkové tóny. Víno je nefiltrované a mírně zakalené, má výrazné aroma a extrémně plnou chuť. Vzniklo dlouhým zráním na slupkách v hliněné nádobě z Gruzie zakopané v zemi na zahrádce v Šakvicích. Jedná se o čistě přírodní produkt bez síry a další přidaných látek. Nádherný zážitek pro milovníky naturálních vín.