Zobrazuji všech 12 výsledků

Alibernet 2016 / Výběr z hroznů

200 

Hrozny, ze kterých vzniklo toto intenzivní, plné a suché červené víno, patří mezi barvířky, takže čekejte sytou barvu, kterou jen tak nevyperete. V chuti můžete vnímat výraznější tříslovinu a višně. Je to zástupce krásných a plných moravských červených, navíc ověnčený zlatem z Mikulovských vinných trhů.

Cabernet blanc 2018 / Pozdní sběr

240 

POSLEDNÍ KUSY! Fantastické netypické suché víno pro skutečné znalce. Tento Cabernet blanc považujeme za to nejlepší, co jsme ochutnali od Petra Holce z ročníku 2018. Víno je extra kořenité, objevují se v něm výrazné tóny pepře, chilli a habaněro papriček a působí velmi suše. Nádherný kousek, ke kterému se ale musíte propít.

Cabernet Moravia 2017

190 

Krásně pitelné, lehké, extra suché červené víno vás zaujme svými bylinkovými tóny. V chuti můžete například objevit heřmánek. Víno působí sametově a vyváženě, jakoby vás každý doušek hladil. Tento Cabernet Moravia ležel 100 dní na slupkách a získal mimo jiné krásnou barvu.

Chardonnay 2018 / Výběr z hroznů

210 

Toto nádherné polosuché Chardonnay nám okamžitě po napití připomnělo proslulé francouzské Chablis. Vyšší kyselina, pikantnost a mineralita je to, co dělá z Chablis i z tohoto vína unikát. Jedná se o Chardonnay pro náročné, ve kterém nečekejte dominantní chuť ovoce, ale naopak zemitost a slanou dochuť. Hrozny pochází z 25 let starého vinohradu.

Donau Rieslink 2018 / Pozdní sběr

170 

Na PIWI odrůdy narazíte málokdy. Pavel Mayer má v těchto nových odrůdách velkou zálibu, stejně jako v suchých vínech. I proto má tento Rieslink minimum zbytkového cukru. Odrůda, která vznikla z Ryzlinku rýnského, si nese charakteristický nádech rýňáku, zároveň toto víno není přehnaně kyselé a navoněné. Velmi hezký nápoj s nižším alkoholem, který vám otevře cestu k novým odrůdám.

Merlot 2018 / Pozdní sběr

200 

Červená vína z roku 2018 jsou výjimečná. A tento suchý Merlot to jen potvrzuje. Pokud máte rádi suché červené s výraznou tříslovinou plné taninů, musíte ochutnat toto víno. Má nádhernou tmavou barvu, plnou chuť a je pravým opakem lehkých, svěžích a ovocných červených. Kdo ještě stále pochybuje o moravských červených vínech, bude překvapený.

Pétillant-naturel červené nefiltrované 2017

195 

100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno má temně fialovou barvu protože bylo vyrobené z barvířky Rubinet. S Pet-Natem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat podchlazené (ideálně 5°C) a je dobré veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho extrémně pomalu pod úhlem 45° a pomalu nechte odcházet CO2. Víno je živé, výbušné a brutálně barví. Po otevření odlijte víno do skleničky, a až poté narovnejte lahev. Nikdy ji nenarovnávejte hned po otevření. Vyteče!

POSLEDNÍ LAHVE – Frankovka rosé 2016

190 

POSLEDNÍ KUSY! Do této nádherně kořenité a suché Frankovky jsme se zamilovali. Pochází z prvního ročníku existence vinařství Filiberk, kdy Robert vsadil vše na kvalitní růžovky ve francouzském stylu. A vyšlo mu to. Je to jasný důkaz, že i rosé se může krásně vyvíjet v čase a zrát. Víno je pravým opakem freshových malinových voňavých růžových vín. Naopak, objevíte v něm zemitost, kořenitost a pikantnost. Je úžasně osvěžující a má nízký zbytkový cukr.

Ryzlink vlašský 2016

190 

Do tohoto suchého vlašáku jsme se prostě zamilovali. Ochutnali jsme od Rudy tři ročníky této odrůdy, všechny jsou skvělé, ale 2016 nás naprosto rozstřelil. Nádherně minerální až slané víno, ve kterém objevíte oříšky. Pokud máte rádi minerální vína, určitě si nenechte ujít tuto láhev.

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

180 

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

180 

Ryzlinky vlašské jsou Rudovou specialitou a dělá je opravdu skvěle. Ročník 2017 je krásně suchý, má velmi nízký zbytkový cukr a působí minerálně a zemitě.  Pochází z oblasti, která je jako stvořená pro pěstování této odrůdy. Ve víně objevíte přesně to, co má Ryzlink vlašský mít. A protože známe Rudův vlašák 2016, tak se těšíme, jak bude 2017 vyvíjet v čase. Má totiž skvěle našlápnuto.

Ryzlink vlašský 2018 / Pozdní sběr

200 

Další Rudův suchý Ryzlink vlašský, který má nízký zbytkový cukr a je nádherně minerální a zemitý.  Dunajovické kopce jsou rájem pro pěstování této skvělé a vysoce kvalitní odrůdy. A tato lahev to jen potvrzuje.

Veltlínské zelené 2018 – panenská sklizeň

210 

Touto panenskou sklizní suchého Veltlínu nás Robert skutečně překvapil. První úroda většinou bývá až příliš lehká a nevýrazná. Tento Veltlín je ale výjimkou. Má přesně to, co od této odrůdy očekáváte: svěžest a pitelnost, citrusy, kořenitost a mandlovou dochuť. A jelikož první sklizeň dopadla takto skvěle, nemůžeme se už nyní dočkat dalších ročníků.