Zobrazuji všech 9 výsledků

Cabernet blanc 2019

240 
13 skladem

Velmi netypické suché víno pro skutečné znalce na hranici polosuchosti. Tento Cabernet blanc je mohutný a výrazný. Víno je kořenité, vůně je plná, černorybízová, v chuti se objevují citrusy a na samém konci můžete najít tóny pepře. Netradiční kousek, ke kterému se ale musíte propít.

Chardonnay 2018 / Výběr z hroznů

210 
12 skladem

Toto nádherné polosuché Chardonnay nám okamžitě po napití připomnělo proslulé francouzské Chablis. Vyšší kyselina, pikantnost a mineralita je to, co dělá z Chablis i z tohoto vína unikát. Jedná se o Chardonnay pro náročné, ve kterém nečekejte dominantní chuť ovoce, ale naopak zemitost a slanou dochuť. Hrozny pochází z 25 let starého vinohradu.

Frankovka rosé 2019 / Kabinet

210 
32 skladem (dostupné na objednávku)

Robert dělá růžovou Frankovku zásadně do sucha a ve francouzském stylu, za což jsme mu vděční. Suché rosé je totiž přesně to, co patří k letnímu odpoledni, kdy se rozhodnete grilovat, posedět s přáteli, nebo jenom chcete s knížkou odpočívat na balkóně. Ve vůni je jahodový kompot, v chuti se objevují citrusy, angrešt a maličko smetany. A jak už bývá u Robertových vín běžné, na samém konci vás potěší mírně slaný konec. Pro milovníky suchých rosé jasná volba.

Merlot 2018 / Výběr z hroznů

260 
16 skladem

Červená vína z roku 2018 jsou výjimečná. A tento suchý Merlot to jen potvrzuje. Pokud máte rádi suché červené s výraznou tříslovinou plné taninů, musíte ochutnat toto víno. Má nádhernou tmavou barvu, plnou chuť a je pravým opakem lehkých, svěžích a ovocných červených. Kdo ještě stále pochybuje o moravských červených vínech, bude překvapený.

Pétillant-naturel červené nefiltrované 2017

195 
9 skladem (dostupné na objednávku)

100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno má temně fialovou barvu protože bylo vyrobené z barvířky Rubinet. S Pet-Natem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat podchlazené (ideálně 5°C) a je dobré veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho extrémně pomalu pod úhlem 45° a pomalu nechte odcházet CO2. Víno je živé, výbušné a brutálně barví. Po otevření odlijte víno do skleničky, a až poté narovnejte lahev. Nikdy ji nenarovnávejte hned po otevření. Vyteče!

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

220 

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

220 
40 skladem (dostupné na objednávku)

Ryzlinky vlašské jsou Rudovou specialitou a dělá je opravdu skvěle. Ročník 2017 je krásně suchý, má velmi nízký zbytkový cukr a působí minerálně a zemitě.  Pochází z oblasti, která je jako stvořená pro pěstování této odrůdy. Ve víně objevíte přesně to, co má Ryzlink vlašský mít. A protože známe Rudův vlašák 2016, tak se těšíme, jak bude 2017 vyvíjet v čase. Má totiž skvěle našlápnuto.

Ryzlink vlašský 2018 / Pozdní sběr

200 
36 skladem (dostupné na objednávku)

Další Rudův suchý Ryzlink vlašský, který má nízký zbytkový cukr a je nádherně minerální a zemitý.  Dunajovické kopce jsou rájem pro pěstování této skvělé a vysoce kvalitní odrůdy. A tato lahev to jen potvrzuje.

Sauvignon blanc 2019 / Kabinet

230 
14 skladem (dostupné na objednávku)

Sauvignon je prostě chameleon. Některý může extrémně vonět po černém rybízu, druhý bude mít jen slabé tóny kopřiv. Tato lahev je typickou ukázkou polosuchého „green Sauvignonu“, který je úžasně minerální, zemitý a „zelený“. Nečekejte silné těžké ovocné aroma, ve vůni se naopak objeví lehké tóny kamene a křídy. Chuť je velmi svěží, a víno tak působí spíše suše. A je v každém případě nebezpečně pitelně.

Veltlínské zelené 2018 – panenská sklizeň

210 
24 skladem

Touto panenskou sklizní suchého Veltlínu nás Robert skutečně překvapil. První úroda většinou bývá až příliš lehká a nevýrazná. Tento Veltlín je ale výjimkou. Má přesně to, co od této odrůdy očekáváte: svěžest a pitelnost, citrusy, kořenitost a mandlovou dochuť. A jelikož první sklizeň dopadla takto skvěle, nemůžeme se už nyní dočkat dalších ročníků.