Zobrazuji všech 27 výsledků

Aurelius 2018 / Pozdní sběr

210 

Krásné květinové polosuché víno s vyšší kyselinkou působí velmi lehce a svěže. Je to typ vína, které se pije samo. Jedná se o český kříženec Neuburského a Ryzlinku rýnského, který nabízí plné květinovo-ovocné tóny. Přestože spadá do kategorie polosuché, působí díky vyšší kyselině suchým dojmem.

Aurelius 2018 / Výběr z hroznů

210 

Vyvážený, harmonický a suchý Aurelius na hranici polosuchosti byl velmi úspěšný na přehlídce vín v Mikulově. Oficiální diplom však víno nezískalo, vinař ho totiž přihlásil jako “Klitorisu rozvernou” a porota neměla smysl pro humor. Tento kříženec Neuburského a Ryzlinku rýnského udělá velkou rádost příznivcům rýňáku. Je v chuti plný, mírně citrusový a nádherně se pije. Nám nadchnul a “Klitorise” bychom udělili diplom okamžitě.

Auxerrois 2018 / Pozdní sběr

180 

Tuto starou francouzskou odrůdu u našich vinařů jen tak neobjevíte. Luboš ji má ale rád. A tak opět vytvořil toto úžasně svěží a suché květinové víno. Na první přivonění vás zaujme výrazná vůně květin, v závěrečné dochuti možná objevíte i propolis. My ho tam našli.

Chardonnay 2018 / Pozdní sběr

180 

U tohoto polosuchého Chardonnay nás na první pohled zaujala jeho chuťová vyváženost a odrůdovost. Nic ve víně netrčí, není přehnaně aromatické a chutná tak, jak má Chardonnay chutnat. Tato odrůda je velmi blízká Pinotům a v tomto víně je to skvěle poznat. Přestože je zbytkový cukr vyšší, víno působí suše a má lehkou oříškovou dochuť.

Cuvée rosé 2018 / Kabinet

190 

Nádherně osvěžující polosladké růžové cuvée z odrůd Cabernet Sauvignon, Pinot Noir a Zweigeltrebe je přesně to víno, které si chcete dát odpoledne na zahrádce. Ve vůni převládají jahody, v chuti se objevuje další červené ovoce a jogurt. Holcovi navíc přidali do vína nepatrně CO2, čímž vytvořili jemný nádech perlení. Užijte si klidné odpoledne ve společnosti tohoto vína.

Děvín 2018 / Pozdní sběr

200 

Tento polosuchý  Děvín patří mezi velmi aromatické a výrazné víno. Odrůdě se přezdívá “slovenská Pálava”. Jakmile ochutnáte, pochopíte proč. Vůně je bohatá a plná čajové růže a květů. V chuti naleznete výraznou kořenitost, kterou vínu dodává Tramín červený, ze kterého byl Děvín vyšlechtěný. Přestože je víno polosuché, působí suchým dojmem. Kdo miluje Pálavu, měl by vyzkoušet i tuto slovenskou verzi.

Irsai Oliver 2018 / Pozdní sběr

190 

Zbyňkův polosuchý Irsai Oliver vyniká extra výraznou vůní, ve které kromě čerstvého hroznového vína objevíte např. bezinkový sirup. Víno díky své odzbrojující aromatice působí sladce a líbivě, ačkoliv je “jen” polosuché. Nádherné zakulacené dámské pití. I když proč by měli muži pít jenom petrolejové rýňáky?

Johanniter 2018 / Výběr z hroznů

200 

Velmi pitelná, svěží a suchá PIWI odrůda z vinic, které se nachází na úpatí lomu. S tímto vínem se setkáte málokdy. A to jak v Čechách, tak ve světě. Chuťově víno připomíná jemnější Ryzlink rýnský, má ovocitou chuť a v provedení od Mirka Rauše je prostě skvělé. Víno se pije samo, takže pozor. Přestože působí svěže a lehce, obsah alkoholu je vyšší. Nejedná se o lehké odpolední víno.

Neuburské 2018 / Pozdní sběr

160 

Toto krásně suché víno nás i letos mimořádně nadchlo. Pavel Mayer pochází ze Slovácké podoblasti, kde je tato odrůda mnohem typičtější než na Mikulovsku. A možná díky tomu vzniká v jeho mikulovském sklípku nádherný Neuburg, který je neskutečně pitelný a osvěžující a byl by hřích ho neukázat. Ideální nápoj pro příznivce méně aromatických vín s nižší kyselinou.

Pinot blanc 2017 / Pozdní sběr

225 

Milujete kvalitní vyzrálé burguňské odrůdy? Pak vás tento suchý Pinot blanc nadmíru potěší. Vinař Robert Tichý se na tuto odrůdu specializuje a dělá z ní nádherné víno. Hrozny pochází z vinice kolem Kobylí a Robert při jejich zpracování použil minimum zásahů. Jeho filozofií je nechat přírodu, aby z hroznů vytvořila co nejpřírodnější víno. Těště na skvělý zážitek.

Rulandské modré 2018

210 

Na toto suché Rulandské modré jsme museli dlouho čekat, než ho Honza pustil do světa. Čekat se ale vyplatilo, pobyt na sudu víno nádherně harmonizoval a zakulatil. V této lahvi objevíte velmi kvalitní červené víno, které je svěží, ovocné a v tom nelepším smyslu v něm poznáte rukopis moravského vinaře. Nečekejte hutnost nebo živočišnost, ale jiskrnost, svěžest a pitelnost.

Ryzlink rýnský – 2017/ VOC

250 

Chcete zjistit, jak má chutnat opravdový Ryzlink rýnský z Valtic? V této lahvi ho najdete. Tento Ryzlink na hranici suchosti a polosuchosti má označení VOC Valtice, které získávají jen nejlepší rýňáky a sylvány z této části mikulovské podoblasti. Víno má nádhernou kyselinu, která ale díky zbytkovému cukru nijak netrčí. Ve vůni i v chuti objevíte výrazné citrusy. Výborná volba na večer.

Ryzlink rýnský 2018 / Pozdní sběr

190 

Honzův suchý Ryzlink rýnský nás jednoznačně nadchnul a nejen nás – vyhrál šampiona mezi místními rýňáky. Víno je extra šťavnaté a pitelné. Je ovocné, ale zároveň v něm cítíte lipový květ. Působí vyváženě a harmonicky. Jak řekl sám vinař: je to takový hruškový sorbet s troškou hřebíčku.

Ryzlink rýnský 2018 / Pozdní sběr

190 

Když jsme poprvé ochutnali tento svěží a suchý Ryzlink rýnský, byli jsme v šoku. Grepový rýňák jsme ještě nepili. Zbyněk jen pokrčil rameny, že to tak příroda chtěla. Od té doby je to jeho nejúspěšnější víno, za které mu milovníci lehkých freshovek trhají ruce. Pokud nejste příznivci petrolejových tónů, tak toto víno je cesta, jak se do “královské odrůdy” zamilovat.

Ryzlink rýnský 2018 / Výběr z hroznů

220 

Neskutečně nadupaný suchý Ryzlink rýnský na hranici polosuchosti nás po prvním napití přenesl na Moselu do ráje této odrůdy. A my jsme se zamilovali. Víno vám ukáže, proč je Ryzlink rýnský nazývaný “králem vín”. Už nyní je víno plné a intenzivní, ale zároveň má velký potenciál zrát. Takže naše doporučení zní: jednu lahev otevřít a jeden karton archivovat.

Ryzlink vlašský – Na Štrekách 2016 / Pozdní sběr

195 

Krásný, výrazný a polosuchý vlašák plný pronikavé chuti. Silné a vyvážené víno, které rozhodně nepřehlédnete. Nečekejte jednoduché, nenáročné, odpolední pití. Stejně jako u dalších vín z rukou Jiřího Kopečka Vás i tady čeká intenzivní chuťový zážitek.

Ryzlink vlašský – Ořechová hora 2018

200 

V roce 2018 vyrobili v Auroře hned tři odlišné Ryzlinky vlašské, každý z jiné trati. Tento extra suchý pochází z vyhlášené Ořechové hory kousek od Březí. Právě zde je nejlepší (vápencové) podloží pro tuto odrůdu a vznikají tu nejšpičkovější vlašáky z celé Moravy. A tato lahev je toho jen dalším důkazem.

Ryzlink vlašský 2017

220 

Tento suchý vlašák s vyváženou kyselinou a zbytkovým cukrem nás (stejně jako Jenda Strouhal) neustále překvapuje a udivuje. Už na začátku bylo víno skvělé, ale po roce úžasně nazrálo. Víno jsme dali ochutnat největším kritikům – ostatním vinařům a nestačili jsme se divit, jak byli nadšení. Ideální nápoj, pokud chcete vyzkoušet Ryzlink vlašský z oblasti Velkých Bílovic.

Ryzlink vlašský 2018 / Pozdní sběr

170 

Velmi příjemný a pitelný suchý Ryzlink vlašský vzniknul z hroznů ze dvou vinohradů. Jeden z nich je přes 50 let starý, díky čemuž víno získalo krásnou minerálnost. Jedná se o hezké svěží voňavé víno vyrobené tak, aby respektovalo odrůdovost ryzlinku vlašského.

Sauvignon – Jižní svahy 2017 / Pozdní sběr

210 

Tento Sauvignon na hranici suchosti a polosuchosti musel rok ležet ve sklepě, než se ho Jirka rozhodl ukázat. Čekal, až se rozvine sekundární aromatika a bude takový, jaký má Sauvignon být. Citrusový s výraznými tóny černého rybízu. Protože si Jirka Kopeček nepomáhá koktejly kvasinek na zvýraznění chuti, ochutnáte víno v jeho pravé podobě. Přírodní, navíc bez jakékoliv přidané síry.

Sauvignon 2018 / Pozdní sběr

190 

Přestože je tento Sauvignon v kategorii polosuchých vín, stále působí příjemně suše. Svou chutí spadá do skupiny “Green Sauvignon”, neboli Sauvignonů, ve kterých dominují jemné travnaté až kopřivové tóny. Na tento typ Sauvignonu narazíte málokdy a na takto povedený skoro nikde.

Sauvignon blanc 2018 / Pozdní sběr

250 

Tímto suchým Sauvignonem nám začal Robert představovat svůj ročník 2018 a my jsme už nechtěli pít nic jiného. Fantastický extrémně pitelný, minerální Sauvignon s mírně slanou dochutí jsme si zamilovali. A nejen my, víno od nalahvování boduje na mezinárodních soutěžích a Robert jen s úsměvem vysvětluje, že víno vyrobil Bůh a ne on.

Savilon 2018 / Pozdní sběr

179 

Původem česká PIWI odrůda vyšlechtěná v roce 2001 připomíná názvem Sauvignon. Přestože s ním nemá geneticky nic společného, ve vůni se mu velmi podobá. Toto krásně suché víno na první přivonění zaujme intenzivní aromatikou s vůní černého rybízu a bezu. V chuti je pak velmi vyvážené. Čekejte silnější, plnější večerní víno, které působí vyzrálým dojmem.

Sylvánské zelené 2017 / Pozdní sběr

190 

Toto polosuché Sylvánské je podle Mirka Rauše jeho nejlepším vínem roku 2017. Má vyšší kyselinu, kterou krásně vyvažuje vyšší zbytkový cukr. Nejedná se o aromatickou odrůdu, takže vůně je jemná a víno působí svěžím a vyváženým dojmem. Pokud máte rádi odrůdy, jako jsou Veltlínské, Neuburské nebo Sylvánské, byl by hřích ho neochutnat.

Tramín červený 2018 / Výběr z hroznů

190 

Překrásný kořenitý tramín na hranici suchosti a polosuchosti působí velmi svěže a suše. Jedná se o úžasně aromatické a líbivé víno, které mizí doslova samo. Kromě kořenitosti ve vůni naleznete čajovou růži.

Veltlínské zelené 2018 – panenská sklizeň

250 

Touto panenskou sklizní suchého Veltlínu nás Robert skutečně překvapil. První úroda většinou bývá až příliš lehká a nevýrazná. Tento Veltlín je ale výjimkou. Má přesně to, co od této odrůdy očekáváte: svěžest a pitelnost, citrusy, kořenitost a mandlovou dochuť. A jelikož první sklizeň dopadla takto skvěle, nemůžeme se už nyní dočkat dalších ročníků.

Veltlínské zelené 2018 / Pozdní sběr

180 

Jasný zástupce klasických svěžích a skvěle pitelných suchých Veltlínů. Hrozny pochází z vinice Pod slunným vrchem a víno leželo 2 dny na slupkách. Nádherně podtrhuje svou odrůdovost, takže v něm objevíte pepřové tóny a vyšší kyselinu. Moravský Veltlín přesně takový, jaký známe a milujeme.

Ověření věku

Kliknutím na vstup potvrzuji že mi bylo 18 let.