Zobrazuji všech 15 výsledků

Cabernet Moravia 2017

190 

Krásně pitelné, lehké, extra suché červené víno vás zaujme svými bylinkovými tóny. V chuti můžete například objevit heřmánek. Víno působí sametově a vyváženě, jakoby vás každý doušek hladil. Tento Cabernet Moravia ležel 100 dní na slupkách a získal mimo jiné krásnou barvu.

Cabernet Moravia 2018 – Lumperky / Pozdní sběr

240 

Z viniční tratě Lumperky v okolí Kobylí pochází tento suchý Cabernet Moravia, který je charakteristický především svojí ovocitostí. Jedná se o lehčí, příjemný typ červeného vína, plný svěžích tónů červeného ovoce, především višní. Velmi kvalitní a jemné víno bylo vyrobené s minimem přidaných látek a zásahů vinaře Roberta.

 

Cuvée „Moje Proseko“ 2019

190 

Ruda rád experimentuje a dělá si víno po svém. Proto první vlaštovka z ročníku 2019, kterou jsme ochutnali a okamžitě zařadili, je toto příjemné perlivé víno „Moje Proseko“. Pokud si rádi užíváte skleničku plnou bublinek, je tato moravská verze perlivého vína to pravé, po čem sáhnout. Nádherně osvěžující, šťavnaté a s troškou zbytkového cukru. Je těžké, zůstat jen u jedné skleničky.

Frizzante extra dry 2017

220 

Toto neskutečně svěží a extra dry frizzante milují baletky Národního divadla. Není divu. Povznáší, netlouste se po něm, má nižší alkohol, takže můžete bez rizika tančit a vytváří uvolněnou náladu. Opět jeden ze skvělých doprovodů k bazénu, pokud jste na suché svěží bublinky.

Neuburské 2017 / Kabinet

220 

POSLEDNÍ KUS! Suché Neuburské je nádherným příkladem jemného travnatého vína. V chutě můžete cítit bylinky a zelené jablko. Jedná se o odrůdu vzniklou křížením Veltlínského červeného a Sylvánského zeleného a z obou odrůd si nese příjemnou svěžest a jemné aroma. Víno v provedení Petra Holce je navíc ověnčené stříbrnou medailí z Vinum Juvenale.

Neuburské 2018 / Pozdní sběr

160 

Toto krásně suché víno nás i letos mimořádně nadchlo. Pavel Mayer pochází ze Slovácké podoblasti, kde je tato odrůda mnohem typičtější než na Mikulovsku. A možná díky tomu vzniká v jeho mikulovském sklípku nádherný Neuburg, který je neskutečně pitelný a osvěžující a byl by hřích ho neukázat. Ideální nápoj pro příznivce méně aromatických vín s nižší kyselinou.

Pétillant-naturel bílé nefiltrované 2017

195 

Šílené a ustřelené 100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno. S tímto nápojem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě Pet-Nat stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat velmi podchlazené (ideálně 5°C), pod úhlem 45°a je nutné veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho pomalu, toto víno je živé.

Pétillant-naturel bílé nefiltrované 2019

230 

Robertův první suchý nefiltrovaný Pet-Nat z limitované šarže pár desítek lahví je krásným perlivým extrémně pitelným nápojem s nízkým alkoholem (11%) a jemnou meruňkovou barvou. Jedná se o 100% přírodní (naturální) víno z vinice Holý Kopec vyrobené starou francouzskou metodou, kdy víno primárně dokvasilo do sucha na lahvi. Hrozny pochází z divoké vinice s minimem zásahů vinaře. Prostě spontánní divoké ustřelené víno, ze kterého máme obrovskou radost.

Pétillant-naturel červené nefiltrované 2017

195 

100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno má temně fialovou barvu protože bylo vyrobené z barvířky Rubinet. S Pet-Natem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat podchlazené (ideálně 5°C) a je dobré veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho extrémně pomalu pod úhlem 45° a pomalu nechte odcházet CO2. Víno je živé, výbušné a brutálně barví. Po otevření odlijte víno do skleničky, a až poté narovnejte lahev. Nikdy ji nenarovnávejte hned po otevření. Vyteče!

Ryzlink rýnský 2018 / Pozdní sběr

190 

Když jsme poprvé ochutnali tento svěží a suchý Ryzlink rýnský, byli jsme v šoku. Grepový rýňák jsme ještě nepili. Zbyněk jen pokrčil rameny, že to tak příroda chtěla. Od té doby je to jeho nejúspěšnější víno, za které mu milovníci lehkých freshovek trhají ruce. Pokud nejste příznivci petrolejových tónů, tak toto víno je cesta, jak se do „královské odrůdy“ zamilovat.

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

180 

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

180 

Ryzlinky vlašské jsou Rudovou specialitou a dělá je opravdu skvěle. Ročník 2017 je krásně suchý, má velmi nízký zbytkový cukr a působí minerálně a zemitě.  Pochází z oblasti, která je jako stvořená pro pěstování této odrůdy. Ve víně objevíte přesně to, co má Ryzlink vlašský mít. A protože známe Rudův vlašák 2016, tak se těšíme, jak bude 2017 vyvíjet v čase. Má totiž skvěle našlápnuto.

Ryzlink vlašský 2018 / Pozdní sběr

200 

Další Rudův suchý Ryzlink vlašský, který má nízký zbytkový cukr a je nádherně minerální a zemitý.  Dunajovické kopce jsou rájem pro pěstování této skvělé a vysoce kvalitní odrůdy. A tato lahev to jen potvrzuje.

Veltlínské zelené 2017 / Pozdní sběr

160 

Zbyňkův suchý Veltlín je každoročně skvělý. Tentokrát nás ale překvapil intenzivní kořenitostí a velmi dlouhou dochutí. Víno vám po polknutí zůstává na jazyku. Zbyněk tentokrát nechal Veltlín delší dobu na slupkách a zároveň ještě více omezil síru. Díky tomu máte možnost ochutnat krásné kořenité „dlouhé“ víno, po kterém se ráno vzbudíte svěží a plní energie.

Veltlínské zelené 2018 – panenská sklizeň

210 

Touto panenskou sklizní suchého Veltlínu nás Robert skutečně překvapil. První úroda většinou bývá až příliš lehká a nevýrazná. Tento Veltlín je ale výjimkou. Má přesně to, co od této odrůdy očekáváte: svěžest a pitelnost, citrusy, kořenitost a mandlovou dochuť. A jelikož první sklizeň dopadla takto skvěle, nemůžeme se už nyní dočkat dalších ročníků.

Zweigeltrebe 2018

180 

Toto nefiltrované suché červené považujeme v tom nejlepším slova smyslu za odpolední lehké víno. Má pouze 11% alkoholu a je neskutečně pitelné. Je to ta pravá volba k lehčímu obědu, grilování a příjemnému popíjení na zahrádce. Víno je višňové, svěží, lehoučké a vyvážené. Netrčí v něm kyselina, není hrubé ani tříslovinové. Hrozny jsou v biokvalitě, ale vinice nemá oficiální certifikaci. A ani u tohoto červené nedošlo k přidání síry.