Zobrazuji všech 15 výsledků

Cabernet Moravia 2017

190 

Krásně pitelné, lehké, extra suché červené víno vás zaujme svými bylinkovými tóny. V chuti můžete například objevit heřmánek. Víno působí sametově a vyváženě, jakoby vás každý doušek hladil. Tento Cabernet Moravia ležel 100 dní na slupkách a získal mimo jiné krásnou barvu.

Chardonnay 2018 / Pozdní sběr

220 

Pokud toužíte přivonět si k rozkvétající louce a napít se květinovo-ovocného nektaru, sáhněte po tomto polosuchém Chardonnay. Víno je voňavé, s vyšším zbytkovým cukrem, přesto ale zůstává svěží, šťavnaté a pitelné. Stejně jako ostatní Zbyňkova vína vás při prvním přivonění nadchne výrazné aroma. V chuti poté objevíte od květin, přes tropické ovoce až medové tóny.

Frankovka rosé 2018 / Pozdní sběr

170 

Zbyněk se na polosladké růžové Frankovky specializuje. Pravidelně s nimi boduje na zahraničních festivalech a okouzluje příznivce sladkých růžovek. Víno je tradičně jahodovo-malinové, má krásnou sytou barvu a pije se samo. Jakmile vás sluníčko vyžene na balkón, zahradu nebo terasu, vezměte sebou toto krásné letní pití.

Frizzante extra dry 2017

220 

Toto neskutečně svěží a extra dry frizzante milují baletky Národního divadla. Není divu. Povznáší, netlouste se po něm, má nižší alkohol, takže můžete bez rizika tančit a vytváří uvolněnou náladu. Opět jeden ze skvělých doprovodů k bazénu, pokud jste na suché svěží bublinky.

Frizzante rosé 2018

190 

Neskutečná polosladká růžová bazénovka. Pití, které si v létě zamilujete a nebudete chtít pít nic jiného. Díky nízkému obsahu alkoholu navíc můžete fungovat i po konzumaci vína na sluníčku. Ve víně kromě pravdy a bublinek objevíte vůni malin a lesního ovoce. Nádherné cuvée ze Svatovavřineckého, Pinot noir a Zweigeltrebe, do kterého se skvěle hodí kostka ledu.

Neuburské 2017 / Kabinet

220 

POSLEDNÍ KUS! Suché Neuburské je nádherným příkladem jemného travnatého vína. V chutě můžete cítit bylinky a zelené jablko. Jedná se o odrůdu vzniklou křížením Veltlínského červeného a Sylvánského zeleného a z obou odrůd si nese příjemnou svěžest a jemné aroma. Víno v provedení Petra Holce je navíc ověnčené stříbrnou medailí z Vinum Juvenale.

Neuburské 2018 / Pozdní sběr

160 

Toto krásně suché víno nás i letos mimořádně nadchlo. Pavel Mayer pochází ze Slovácké podoblasti, kde je tato odrůda mnohem typičtější než na Mikulovsku. A možná díky tomu vzniká v jeho mikulovském sklípku nádherný Neuburg, který je neskutečně pitelný a osvěžující a byl by hřích ho neukázat. Ideální nápoj pro příznivce méně aromatických vín s nižší kyselinou.

Pétillant-naturel bílé nefiltrované 2017

195 

Šílené a ustřelené 100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno. S tímto nápojem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě Pet-Nat stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat velmi podchlazené (ideálně 5°C), pod úhlem 45°a je nutné veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho pomalu, toto víno je živé.

Pétillant-naturel červené nefiltrované 2017

195 

100% přírodní perlivé živé nefiltrované víno má temně fialovou barvu protože bylo vyrobené z barvířky Rubinet. S Pet-Natem se v Čechách prakticky nesetkáte, přestože se ve světě stává hitem. Víno bylo vyrobené tak, jak se vyrábělo před stovkami let, bez přidané síry, cukru a dalších látek. Nemá skoro žádný zbytkový cukr, obsahuje nízký alkohol (11%) a spoustu prospěšných vitamínů a látek. Buď ho budete milovat nebo naopak. Víno se musí otevírat podchlazené (ideálně 5°C) a je dobré veškerou sedlinu před otevřením promíchat. Otevírejte ho extrémně pomalu pod úhlem 45° a pomalu nechte odcházet CO2. Víno je živé, výbušné a brutálně barví. Po otevření odlijte víno do skleničky, a až poté narovnejte lahev. Nikdy ji nenarovnávejte hned po otevření. Vyteče!

Ryzlink rýnský 2018 / Pozdní sběr

190 

Když jsme poprvé ochutnali tento svěží a suchý Ryzlink rýnský, byli jsme v šoku. Grepový rýňák jsme ještě nepili. Zbyněk jen pokrčil rameny, že to tak příroda chtěla. Od té doby je to jeho nejúspěšnější víno, za které mu milovníci lehkých freshovek trhají ruce. Pokud nejste příznivci petrolejových tónů, tak toto víno je cesta, jak se do „královské odrůdy“ zamilovat.

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

180 

Ryzlink vlašský 2017 / Pozdní sběr

180 

Ryzlinky vlašské jsou Rudovou specialitou a dělá je opravdu skvěle. Ročník 2017 je krásně suchý, má velmi nízký zbytkový cukr a působí minerálně a zemitě.  Pochází z oblasti, která je jako stvořená pro pěstování této odrůdy. Ve víně objevíte přesně to, co má Ryzlink vlašský mít. A protože známe Rudův vlašák 2016, tak se těšíme, jak bude 2017 vyvíjet v čase. Má totiž skvěle našlápnuto.

Ryzlink vlašský 2018 / Pozdní sběr

200 

Další Rudův suchý Ryzlink vlašský, který má nízký zbytkový cukr a je nádherně minerální a zemitý.  Dunajovické kopce jsou rájem pro pěstování této skvělé a vysoce kvalitní odrůdy. A tato lahev to jen potvrzuje.

Sauvignon 2018 / Pozdní sběr

190 

Přestože je tento Sauvignon v kategorii polosuchých vín, stále působí příjemně suše. Svou chutí spadá do skupiny „Green Sauvignon“, neboli Sauvignonů, ve kterých dominují jemné travnaté až kopřivové tóny. Na tento typ Sauvignonu narazíte málokdy a na takto povedený skoro nikde.

Veltlínské zelené 2017 / Pozdní sběr

160 

Zbyňkův suchý Veltlín je každoročně skvělý. Tentokrát nás ale překvapil intenzivní kořenitostí a velmi dlouhou dochutí. Víno vám po polknutí zůstává na jazyku. Zbyněk tentokrát nechal Veltlín delší dobu na slupkách a zároveň ještě více omezil síru. Díky tomu máte možnost ochutnat krásné kořenité „dlouhé“ víno, po kterém se ráno vzbudíte svěží a plní energie.

Veltlínské zelené 2018 – panenská sklizeň

210 

Touto panenskou sklizní suchého Veltlínu nás Robert skutečně překvapil. První úroda většinou bývá až příliš lehká a nevýrazná. Tento Veltlín je ale výjimkou. Má přesně to, co od této odrůdy očekáváte: svěžest a pitelnost, citrusy, kořenitost a mandlovou dochuť. A jelikož první sklizeň dopadla takto skvěle, nemůžeme se už nyní dočkat dalších ročníků.