Honza Strouhal

Strouhal

Jan Strouhal

Je tomu více jak deset let, kdy Jenda seknul se svou prací číšníka a sommeliera a vrhnul se na vinařství. Měl k tomu díky svým prarodičům vinařům dobré předpoklady. A zjevně i talent, protože své první víno vyrobil už v 18 letech. Vinařství založil ve 23 letech a od té doby dělá vína pod vlastní etiketou.

S roční produkcí osmi tisíc lahví je mikrovinařem, ale má plány se rozrůstat. Díky své původní profesi chápe, že dobré jídlo potřebuje podlít dobrým vínem, a proto chce spojit své lahve s vysokou gastronomií. Jenda má rád zábavu a díky tomu má velké pochopení pro potřeby svých návštěvníků. Takže Vás ubytuje, nají, napojí a vysvětlí Vám o víně vše, co budete chtít. Na Vás už pak zbyde jenom vyjít jedno patro nahoru a spokojeně usnout.

Jaké dělá víno

Jenda má dar vnímat a chápat potřeby konzumentů vína, což promítá do výroby. Takže tak, jako se zákazníci odklání od sladkých vín, i Jenda postupně přechází od lahví s vyšším zbytkovým cukrem k sušším a polosuchým bílým, případně k růžovým vínům. Je to jediný vinař, u kterého jsme vzali od jedné odrůdy dvě vína. A to jenoduše proto, že dělá skvělý vlašák. Jeho vína jsou velmi pitelná, příjemná a svěží a k vysokého gastronomii mají skvěle našlápnuto.

Poznejte vína

od vinaře

Proč ho máme rádi / Proč ho navštívit

Jeden vinař nám řekl (a Jenda to nebyl), že má Pražáky rád, protože vstupují do sklípku se staženým zadkem. A to proto, že jsou na Moravě, kde je nikdo nemá rád, a protože si nejsou jistí svými znalostmi. To je sice trefné, ale u Jendy nic takového neplatí.

V jeho sklípku můžete odhodit veškerou nejistotu a užít si degustaci naplno. Můžete sem vstoupit s  pocitem, že o Vás bude perfektně postaráno, že se dozvíte nové věci, ochutnáte dobrá vína a pobavíte se. Jenda je na první pohled klidný a přátelský vinař. Když ho poznáte blíž, tak zjistíte, že se rád baví, miluje hudbu, a pokud si sednete, pravděpodobně propaříte celou noc.

Ověření věku

Kliknutím na vstup potvrzuji že mi bylo 18 let.