Petr Holec

Holec

Petr Holec

Když jsme poprvé a náhodou vstoupili do vinařství Holec, zůstali jsme tu několik hodin. Říkali jsme si, že to je kvůli skvělému vínu. Později jsme pochopili, že víno je sice výborné, ale to není vše. Ve vinařství Vás obstoupí útulno, teplo a domácí harmonie, kterou vytváří idylický pár – Holcovi.

Toto rodinné vinařství v Dolních Dunajovicích splňuje přesně to, co od slova rodinné čekáte. Klidnou uvolněnou a pohodovou atmosféru, prostoupenou vůní dřeva a vína. Pomalu ochutnáváte vína Petra Holce a nechce se Vám odejít. Výhodou je, že máte z čeho vybírat a nikdy nesáhnete špatně. A také to, že se po degustaci můžete rovnou zabořit do peřin, protože tu mají i ubytování.

Jaké dělá víno

První víno, které Petr Holec vyrobil, bylo červené cuvée. A od té doby se na cuvée specializuje. Nejznámější a nejoblíbenější je Cuvée Klára, které vzniká z Muškátu moravského a Ryzlinku rýnského. Nás osobně nadchnulo plné a bohaté Cuvée red z modrých hroznů. Když ochutnáváte další a další víno z tohoto vinařství, poznáte v nich rukopis vinaře. Vína jsou zaoblená, vyvážená, nic v nich netrčí a nepřekáží. Působí jemně, lahodně a harmonicky. Stejně jako manželský pár Holcovi.

Proč ho máme rádi / Proč ho navštívit

U Holců se cítíme uvolněně a užíváme si všudypřítomnou harmonii. Ta je všude kolem Vás i ve víně. Je jedno, jestli zvolíte suché Neuburské nebo sladké Cuvée Klára, víno bude vyvážené, jemné a pitelné.

A jak tak sedíte pod pergolou se skleničkou v ruce, posloucháte vinaře a díváte se na jeho usměvavou ženu Alenu, zjistíte, že je Vám neuvěřitelně dobře a nechcete odejít. Pokud máte navíc ve skleničce nalité Cabernet Sauvignon rosé, stává se z tohoto místa naprostá oáza.

Ověření věku

Kliknutím na vstup potvrzuji že mi bylo 18 let.