Miroslav Rauš

Raus

Miroslav Rauš

Měli jste někdy ze sebe špatný pocit, když jste si kolem poledne dávali první skleničku? Tento vinař Vám vysvětlí, že víno se začíná pít v 10 hodin dopoledne a ke snídani je nejlepší šampaňské. Jestli chcete ochutnat opravdu všechno, co se dá z hroznů udělat, přijďte sem.

Pan Rauš je nadšencem všech nových postupů ve výrobě vína a s chutí je zkouší. Takže ve sklepě mu kromě nádrží s odrůdami jako jsou Helios nebo Děvín stojí dva hliněné kvevri, kde si oranžové víno žije vlastním životem. Najdete tu velké druhů klaretů, frizzante, víno stáčené přímo do dekantační nádoby nebo pravděpodobně jediné 100% veganské víno z ČR. Tento vinař dělá rád víno a děti. A všeho má hodně.

Jaké dělá víno

Mirek Rauš dělá všechna vína, co Vás napadnou a stále zkouší nové cesty. Pokud máte rádi klarety, tak právě na ty se zaměřuje. Jsou úžasné a hrozně pitelné. Pokud nevíte, o co jde, kupte si například André a pochopíte, že z modrých hroznů nemusí mít vzniknout jen červené nebo růžové víno. U Mirka Rauše víte, že nikdy nepřestane objevovat, co lze z hroznů vyrobit. Dělá  frizzante, sekty tradiční metodou, zpracovává PIWI odrůdy, víno mu zraje v kvevri a to je stále jen zlomek. Takže nepochybujeme, že první žluté víno, které se na Moravě objeví, bude právě to jeho.

Proč ho máme rádi / Proč ho navštívit

Pokud chcete poznat vinaře s ostrým situačním a ironickým humorem, zaklepejte na jeho vrata. Když bude mít čas, provede Vás velkým sklepem. Nesnažte se ale ochutnat všechno, co tu má, není to v lidských silách.

Další možností, jak se seznámit s vínem Mirka Rauše, je navštívit v Mikulově na náměstí malou vinotéku Rauš. Za barem můžete narazit na jednoho z jeho čtyř synů, který Vám vína představí a vy se skleničkou výborného vína v ruce můžete obdivovat nádherný Mikulov.

Ověření věku

Kliknutím na vstup potvrzuji že mi bylo 18 let.